Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4dcd269709492/
Українська правда
Київ

Будівельники моста Кирпи знищують гирло Либіді та Лису гору?

13.05.2011  15:39

1 та 2 травня під час спорудження об'їзної залізничної гілки, будівельники пошкодили пам'ятку природи "Стародавнє гирло річки Либідь" - невеличкий заповідний куточок біля підніжжя Лисої гори, неподалік від метро "Видубичі".

Про це повідомляють активісти Національного еколого-культурного центру.

"Фактично, це єдине місце на мапі Києва, де Либідь збереглась у первинному вигляді, тому воно й охороняється законодавством як об'єкт природно-заповідного фонду. Незважаючи на це, у ділянці гирла Либіді відбуваються інтенсивні роботи з установлення залізничної естакади, через що вже зараз знищені навколишні зелені насадження та пошкоджено берег річки", - сказав активіст НЕЦУ Олександр Соколенко.

Він додав, що роботи зі спорудження естакади не припиняються, що призводить до подальшого руйнування ландшафту гирла річки Либідь та схилу Лисої гори.

Екологи наголосили, що Київрада не приймала рішення про скасування зазначеної пам'ятки природи, а відповідно до законодавства України, така діяльність на територіях природно-заповідного фонду заборонена, і жоден з державних органів не має права погоджувати її.

Виходячи з цього, НЕЦУ направив звернення до Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури з проханням порушити кримінальну справу проти замовників будівництва - керівництва Міністерства інфраструктури.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.