Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4dccfa2a9755b/
Українська правда
Київ

СБУ вимагала у Євлаха 10 мільйонів за закриття справи?

13.05.2011  12:30


Фото Сегодня
У екс-голови земельної комісії Київради Олексія Євлаха вимагали 10 мільйонів гривень за закриття кримінальної справи.

Про це повідомила помічник Євлаха Олена Маркосян, пише "Сегодня".

"Пропозиція, щоб закрити за ці гроші кримінальну справу, надходила від СБУ особисто до мене - через знайомих і друзів. Однак Олексій відмовився, оскільки не вважає себе винним", - сказала вона.

Тим часом в СБУ кажуть, що повідомлення про вимагання коштів для них не новина.

"Для нас це звична форма обвинувачень від людей, які заплямували себе і яким доведеться відповідати за свої дії. Але ми діємо виключно в рамках закону. Бо тоді чого б ми оголошували в міжнародний розшук? Ми з нетерпінням чекаємо прибуття обвинувачено в Україну", - сказали столичному управлінні СБУ.

Чекати Євлаха залишилося недовго. Принаймні, Маркосян каже, що депутата, який зараз перебуває у в'язниці в Німеччині, до кінця місяця буде екстрадовано.

"Німецькі адвокати кажуть, що протягом найближчих 10 днів закінчиться процес оформлення документів для екстрадиції. І до кінця місяця Олексій повернеться до України", - сказала вона.

За інформацією видання, Євлах вже вибудував свою лінію захисту - він буде стверджувати, що не винен і все валитиме на мера Леоніда Черновецького і його зятя В'ячеслава Супруненка.

"Адвокати Євлаха, в том числі і німецькі, вважають, що обвинувачення надуте, тому що Євлах не був чиновником КМДА. І його підпис - це підпис голови комісії колегіального органа, який свідчить проте, що документ був проголосований. Але порядок денний він не формував - ні комісії, ні сесії. Це робило земельне управління, яке дає вже готовий порядок денний з документами", - сказала Маркосян.

Як відомо, Євлаха затримали в Німеччині 11 січня. Він перебував у міжнародному розшуку й був затриманий на підставі рішення Печерського суду. Депутата його обвинувачують у злочині, що завдало шкоди на суму 10 мільйонів грн.

Слідство вважає, що він - один з учасників корупційних земельних схем у Київраді.

Як відомо, Євлах часто озвучував "з голосу" питання виділення земельних ділянок, на які в депутатів навіть не було документів.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.