Через прорив труби на Солом'янці провалилося 8 м асфальту



Труба на Радченка - справжнє решето. Фото Сіті
На вулиці Радченка, що в Солом'янському районі, за два тижні сталося 3 пориви водопроводу. Тамтешні мешканці часто сидять без води - днями через діряву трубу 8 метрів асфальту.

Про це повідомляє телеканал "Сіті".

Водогін на цій вулиці водоканал прокладав ще в 50-х роках, але коли зводили багатоповерхівки, трубу посунули. Щоб зробити все швидко і зекономити гроші, трубу замість ізолювати - просто закопали в землю.

За 20 років у землі вона перетворилася на решето. А водоканал ремонтувати її відмовляється.

За словами першого заступника голови Солом'янської райадміністрації Андрія Лапаня, тільки за цей рік на трубі сталося 11 поривів.

"Але люди сплачують кошти, люди підключені, у людей є договори з водоканалом. Водоканал же каже, що на аварії виїжджати не буде, бо труба не у них на балансі", - сказав чиновник.

Предствник водоканалу, який приїхав на місце аварії повторює те, що мешканцям казали багато разів - мовляв, жителі трубу прокладали своїм коштом, то нехай тепер самі і ремонтують

Щоправда, після суперечок, ремонтна бригада таки приїхала. Ремонт обіцяли зробити коштом району, але мешканцям сказали, що роблять це востаннє.

Тим часом начальник ГУ з надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний каже, що місто займеться питанням передачі на баланс водоканалу цієї мережі.

Однак, проблему може вирішити лише повна заміна труби.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ