Київ розвиватимуть "вглиб, вгору і до центру"



Фото stepbystep-hdr.livejournal.com
Розроблювана Стратегія розвитку Києва до 2025 року передбачає розвиток міста в існуючих межах.

Про це заявив  керівник проекту з питань розробки стратегії Києва до 2025 року Сергій Перапечка (компанія BCG) під час громадської ради з розробки даного документа, повідомляє УНІАН.

За його словами, у Стратегію розвитку Києва закладаються п`ять принципів стабільного територіального розвитку міста.

Серед них - компактність, що передбачає фіксацію території міста в існуючих межах, пріоритет вторинної забудови, сфокусованість на модернізації і розвитку існуючої інфраструктури.

У документі робиться наголос на формуванні міста як культурно-ділового центру, що передбачає перепрофілювання промислових зон, які займають близько 20% території столиці, а також розвитку декількох центрів ділової активності (зокрема, на Лівому березі) і збалансованого розвитку агломерації.

Ще один принцип - відповідальність перед майбутніми поколіннями - включає відновлення і збереження "старого міста", яке зможе стати привабливим для туризму, збереження і збільшення зелених зон тощо.

Щоб забезпечити плановість, контроль за виконанням стратегії, та її прозорість буде створено інформаційну онлайн-систему щодо об`єктів інвестицій і питань містобудування. Крім того, буде проводитися постійний моніторинг і ведення містобудівного кадастру.

Під час обговорення документа головний архітектор Києва Сергій Целовальник підтримав дані принципи.

Він відзначив, що компактність передбачає розташування міста у своїх межах, а нове будівництво пов`язане з великими інвестиціями і розвитком супутньої інфраструктури.

При цьому, на думку Целовальника, зважаючи на пріоритет вторинної забудови, необхідно іти "вглиб, вверх і до центру".

Він пояснив, що необхідно підвищувати середню поверховість будівель, освоювати території, які були охоронними зонами підприємств, освоювати підземний простір для будівництва паркингів, тунелів та створювати багаторівневу транспортну інфраструктуру.

Під час обговорення проекту також наголошувалося, що стратегію розвитку Києва слід розглядати спільно із стратегією розвитку Київської області.

Як відомо, Київська міська адміністрація в травні закінчить розробку Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року, яку представлять іноземним компаніям, зацікавленим в інвестиціях в Київ.

Для реалізації проекту створено консорціум, до якого входять: Фонд "Ефективне управління", консалтингова компанія The Boston Consulting Group (BCG), Інститут економіки й прогнозування НАН України, Інститут демографії і соціальних досліджень НАН України, Центр Разумкова, НДІ соціально-економічного розвитку міста, Інститут генерального плану Києва.

Фонд "Ефективне управління" був створений за ініціативою бізнесмена і депутата ВР від Партії регіонів Ріната Ахметова в 2007 році для розробки і реалізації проектів і програм, спрямованих на довгостроковий розвиток української економіки.

The Boston Consulting Group (BCG) - міжнародна компанія, яка працює в галузі управлінського консалтингу, виступає провідним консультантом з питань стратегії бізнесу. Приватна компанія BCG була створена в 1963 році, представлена 71 офісом у 41 країні світу.

BCG співпрацює з українськими організаціями впродовж останнього десятиріччя. Офіс компанії в Києві було відкрито в 2007 році.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ