Будинок на Святошино 3 місяці потопає в болоті



Біля будинку вирили яму, а крайніх шукають досі. Фото Сіті
Біля будинку на вулиці Петрицького, 7, що в Святошинському районі, третій місяць поспіль тече вода, заливаючи фундамент житла сотень людей.

Про це повідомляє телеканал "Сіті".

За словами мешканців, вперше калюжу помітили ще взимку, бо вона не замерзала.  

"Якщо йде забір води в будинку більший - калюжа сідає, якщо вдень людей нема, бо вони йдуть на роботу, - вода піднімається заливає ложбинку, вода стоїть всюди", - сказала Антоніна Турковська.

Мешканці будинку відразу стали звертатися до всіх комунальних інстанцій. За словами жительки Тетяни Завойської, листи писали і в Святошинську адміністрацію і до столичної мерії, і навіть до президента, але досі не отримали не те, що допомоги, а навіть відповіді.

На місці, де тече вода, тільки вирили яму. У ЖЕКу від проблеми відхрестилися, мовляв, те, що за межами будинку - не їхня територія.

За словами заступниці директора КП РЕО - 8 Тетяни Давидової, нічого страшного в цій ситуації немає.

"Там іде просто зволоження землі, а з "Київенерго" ми відповіді не отримали, але в телефонному режимі вони сказали, що не можуть вирішити, звідки з'являється вода", - сказала Давидова.

Натомість в "Київенерго" кажуть, що протікає гумовий шланг, але він їм не належить, тож і ремонтувати його не збираються.

Тож поки комунальники шукають крайнього, за яму взялося міське управління з контролю за благоустроєм.

За словами начальника управління Сергія Садового, комунальники в листах просять дати їм трохи часу, щоб вирішити ситуацію. На все про все - у них місяць, якщо комунальники не поквапляться і не засиплють розриття - їм світить штраф до 2 тисяч гривень.

Доти ж мешканці змушені жити в болоті.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ