Столичні чиновники перевищують швидкість і "відмазуються" від ДАІ



Фото Сегодня
Київські політики порушують правила дорожнього руху і навіть цього не приховують. Окрім того, деякі з них вже навіть виробили тактику спілкування з представниками дорожньої автоінспекції.

Про це пише "Сегодня".

Так, екс-заступник Леоніда Черновецького Ірена Кільчицька вважає себе дуже відповідальним водієм, однак, зізнається, що часом перевищує швидкість.

"Я порушую тільки там, де це безпечно. Наприклад, за відсутності стрілки, яка дозволяє поворот праворуч, оскільки в усьому світі направо можна повертати. Можу на трасі перевищити швидкість", - сказала екс-чиновниця.

Водночас, запевняє Кільчицька, вона не порушує ПДР на перехресті, не їздить через подвійну осьову і не сідає за кермо, коли "пригубить шампанського".

Окрім того, з ДАІ в екс-чиновниці зав'язалися добрі стосунки, незважаючи на те, що Кільчицька може прибрехати автоінспекторам.

"По-перше, мене впізнають. Але я завжди кажу, що я більше не буду, і що дуже спізнююся на прямий ефір. І він почнеться за п'ять хвилин", - сказала жінка.

Так само легко спілкується з ДАІшниками і глава департаменту авіації МНС, гонщик Євген Червоненко.

За його словами, він порушує одне правило - перевищує швидкість.

"Але я намагаюся не перевищувати, особливо у місті. Якщо і перевищую - їду так, щоб не заподіяти лиха оточуючим, оскільки я професіонал високого класу", - заявив чиновник.

Червоненко, який їздить на шестилітровому "Audi А8" або спортивному "Mitsubishi", каже, що його впізнають даішники, а він їм часом допомагає.

Так, місяць тому політик вирішив проявити ініціативу і допоміг ДАІ затримали п‘яного "мажора" на крутій спортивній тачці.

"Я під'їхав до патруля і сказав, що він дива виробляє, давайте спробуємо його зупинити", - пригадав Червоненко.

Великий досвід спілкування з ДАІ має і лідер Громадського активу Києва Олександр Пабат. Він запевняє, що порушує рідко, хіба що їде 90 кілометрів на годину.

"Коли я розумію, що порушення несерйозне, але мене намагаються зробити винним, завжди опускаю скло і з серйозним виглядом вимовляю одними губами: "Тихенько, нас знімають, нас знімають". Після чого даішники завжди поправляють форму і розмовляють лише українською мовою", - сказав Пабат, який водить "Porsche".

Як відомо, одним із порушників ПДР вважається мер Києва Леонід Черновецький, а точніше його водії. На камеру вже фіксували, як вони подвійну осьову перетинають, і як по зустрічній їдуть.

А у 2003-му році мер Києва потрапив у гучне ДТП на своєму "Мерседесі". Тоді він збив на смерть 20-річного юнака на трасі Київ-Обухів. До слова, у середині квітня того ж року автомобіль, що належав концерну "Правекс", президентом якого був Черновецький, збив на смерть 11-річного хлопчика.

У страшне ДТП потрапив у листопаді 2009-го року екс-мер столиці Олександр Омельченко. На Столичному шосе він збив на смерть 48-річного чоловіка. Втім, і тоді міліція встановила, що загиблий буцімто неправильно переходив дорогу.

Під приціли фотокамер потрапляла і машина нового голови КМДА Олександра Попова. Його "Volkswagen" перетинав подвійну осьову і перевищував швидкість.

А одного разу попався і відомий боксер і депутат Київради Віталій Кличко. Його "Range Rover" здійснив лівий поворот у недозволеному місці на бульварі Лесі Українки у Києві. Політик пояснював, що розмовляв по мобільному телефону і не помітив маневру свого водія. А ще він якось зізнався, що мав штрафи за перевищення швидкості.

Як неофіційно розповідають інспектори ДАІ, номери вищого керівництва Києва - мера, голови КМДА, секретаря Київради їм добре відомі. Чиновників, як правило, не зупиняють.

Щоправда, офіційно у ДАІ кажуть, що перед їхнім жезлом - усі рівні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ