Цього літа можна буде купатися на 11 пляжах


До літнього сезону 2011 р. столичне КП "Плесо" готує 11 централізованих пляжів та 14 зон відпочинку біля води.

Про це повідомив заступник гендиректора "Плеса" Денис Рудник, передає УНІАН.

Порівнюючи ситуацію з минулим роком, коли підготовчими роботами до відкриття купального сезону охоплювалось 12 централізованих пляжів Києва, цього року, поінформував він, прийнято рішення відмовитись від підготовки території пляжу біля озера Сонячне. Число зон відпочинку, що готують, залишається таким самим як торік.

"Сонячне - це проблемне озеро. Як відомо, це колишній кар'єр і там відсутній водообмін і на жаль всі ті відходи, які можуть туди потрапити, залишаються в ньому. З кожним роком вода погіршується...", - стверджує Рудник.

Як заявив представник "Плеса", на прилеглій до озера території підприємством буде організовано зону відпочинку, але санепідстанція заборонить там купатися.

Отже, до літнього сезону планується підготувати пляжі: Чорторий (парк Дружби Народів), Пуща-Водиця (ставок на р.Горенка), Вербний (оз. Вербне), Молодіжний, Дитячий, Золотий, Венеція, Передмістна слобідка (у Гідропарку), "Райдуга" на (оз. Райдуга), Тельбін (оз. Тельбін), Центральний (о. Труханів).

Як поінформував Рудник, більшість підготовчих робіт на територіях пляжів вже виконана і після 10 травня всі необхідні документи планується передати в санепідстанцію міста для отримання офіційних дозвільних паспортів на користування пляжами.

Він очікує, що якщо вдасться "вирішити питання з питною водою, то цілком можливо, що всі пляжі отримають санпаспорти", тоді як торік з 12 пляжів, що готувались до літнього сезону, санпаспорти отримали лише 5.

Між іншим Рудник запевнив, що вимагання платні за вхід на пляж є незаконним. У випадках порушення законодавства він закликав повідомляти про факти на підприємство (044-541-18-11). "Всі пляжі безкоштовні", - підкреслив Рудник.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ