Бригинець: Заради мосту Кирпи знищують заповідник?


5 травня співробітники Національного музею "Київська фортеця" виявили, що на території Лисогірського форту, який одночасно є і територією музею і територією Національного природного парку "Голосіївський", зрізали 50 дерев.

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, наразі керівництво "Київської фортеці" готує заяви до Печерського відділення міліції, сподіваючись, що буде порушено кримінальну справу і винуватці будуть знайдені.

Бригинець розповів, що минулого року через нестачу фінансування КМДА припинила охорону цієї території. Це формально дало можливість безкарно проникнути на територію і проводити там незаконні дії.

"Знищення дерев сталося не вибірково, а на одній площі - близько 2 га. Оскільки не відомо, хто провів ці роботи, то і не можливо встановити причину зробленого. Один з варіантів - пов'язаний з будівництвом горезвісного мосту Кирпи-Азарова-Попова", - зазначив Бригинець.

Він додав, що один з шляхопроводів мосту передбачалося провести приблизно по постраждалій ділянці, попередньо знищивши частину Лисої гори.

"Потім, як мені здавалося, такий варіант був відкинутий, але як планують добудовувати міст сьогодні я не знаю", - сказав депутат.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ