Плавучі ресторани пришвартують біля моста Патона і Жукового острова



Фото www.wise-travel.ru

Дебаркадери, які буди пришвартовані на дніпровській набережній, планується зосередити у трьох місцях: біля моста Патона на правому березі Дніпра і біля островів Жуків і Галерний.

Про це заявив заступник гендиректора КП "Плесо" Денис Рудник, пише "Газета по-київськи" з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні створена на підприємстві робоча група, яка займається створенням концепції стоянок розміщення плавзасобів. У результаті роботи визначено три перспективні місця розміщення дебаркадерів: о. Жуков, о. Галерний і територія поруч з мостом Патона на правом березі Дніпра. Про повернення на Набережну дебаркадерів питання не розглядається", - сказав Рудник.

Він додав, що сьогодні "Плесо" спільно з Головними управліннями архітектури і земельних ресурсів розробляє схеми, які будуть включені до Генплану Києва та до Програми соціально-економічного розвитку, тому дебаркадери будуть вже законно розміщені в цих місцях.

Найімовірніше, плавучі ресторани почнуть працювати біля моста Патона.

"Я думаю, якщо ми укладемо договір із землекористувачем, оскільки там приватна земля, то вже з 1 червня розпочнуться заходи з благоустрою території. Там можливе розміщення десяти дебаркадерів з приблизно 30 існуючих, які на сьогоднішній день не можуть собі знайти місце", - пояснив Рудник.

Як відомо, у листопаді 2010 року транспортна прокуратура прибрала з набережної Дніпра останні дебаркадери.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ