Київський зоопарк виселять на ВДНГ?



Фото diafilms.org

Столична влада хоче переселити Київський зоопарк на територію "Експо-центру" (ВДНГ).

Про це заявив головний архітектор столиці Сергій Целовальник, пише "Сегодня".

Водночас він додав, що виселяти звіринець з центру столиці не збираються - мовляв, на ВДНГ буде лише філіал.

"Коли 100 років тому будували зоопарк, він був за містом. Але Київ розвивається, і тепер звіринець майже в центрі. Його територія обмежена, і йому нікуди розширюватися. А місцеві жителі нам скаржаться, що звірі ночами видають гучні звуки і від них буває неприємний запах. Тому я запропонував, поки є така можливість, створити філію зоопарку в районі виставки, у бік Феофанії", - сказав Целовальник.

Він додав, що для цього є відповідна територія у 280 га. Там немає житлової забудови, тому тварини нікому не заважатимуть. До того ж у той бік будують метро, отже добратися до зоопарку буде не складно, переконаний Целовальник.

"На ВДНГ можна розводити молодняк. Якщо справа піде добре, то на території нинішнього зоопарку можна залишити ті види тварин, які не будуть заважати жителям. Наприклад, відкрити океанаріум, створити науковий центр з вивчення тварин, екологічний центр. Звичайно, з часом зоопарк може повністю переміститися на нову територію", - додав головний архітектор міста.

Тим часом у зоопарку побоюються, що відкриття філії обернеться повним переїздом, а переселятися керівництво звіринцю не хоче.

"Ми не можемо погодитися. Місця для нинішніх тварин тут вистачає. От якщо виділять територію і побудують за містом зоорозплідник, як зробили в Москві, це було б дуже добре. Адже маленьким звірятко потрібні спеціальні умови - тиша і спокій. Можна було розводити зникаючі види тварин, на які місця вже не особливо вистачає", - сказав директор зоопарку Олексій Толстоухов.  

Він пообіцяв, що до кінця травня в зоопарку з'явиться новий вольєр для ведмедів, а до літа привезуть блакитних баранів, кістеухіх свинок, мангустів і пару слонів.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ