Попов хоче забудувати Київ під прикриттям Євро-2012?



Фото zvfz.com

Столичні екологи критикують проекти благоустрою Києва до "Євро-2012", відібрані на міському конкурсі, організованому Київською адміністрацією.

Про це повідомляє прес-служба Національного екологічного центру України.

За словами одного з технічних експертів конкурсу, і водночас заступника голови НЕЦУ Олексія Василюка, усі проекти є проектами забудови, а не благоустрою.

"Якщо ми уважно почитаємо законодавство України по благоустрій, то зрозуміємо, що всі проекти що потрапили до числа фіналістів не є проектами благоустрою. Це проекти будівництва. А благоустрій - це охайні доріжки, газони, лавки і ліхтарі. Враховуючи, що за рік реалізувати такі масштабні проекти навряд чи вдасться, ми змушені констатувати - перед нами чергова спроба забудови столичних зелених зон, вкрита вуаллю Євро-2012", - сказав Василюк.

Він нагадав, що переможцем конкурсу став проект колумбійських архітекторів. Як проект-переможець так і частина інших робіт-фіналістів передбачають спорудження ресторанів, будинків, реконструкцію набережної і атракціони на островах. Запроектовані конструкції поєднують Арку дружби народів із Трухановим островом.

Активісти НЕЦУ переконані, що реалізація такого проекту стане грубим порушенням законодавства, оскільки будуть забудовані дніпровські схили, які є пам`яткою природи місцевого значення.

Василюк також здивувався тому, конкурсні роботи збиралися від учасників з 16 країн світу, але жоден український проект не потрапив до числа фіналістів.

При цьому, можливість почути лекції технічних експертів, які пояснювали конкурсантам особливості законодавства та планувальні обмеження зони проектування, мали лише українські учасники конкурсу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ