На Хрещатику можна написати все, що думаєш про владу


Українцi можуть залишити думку про роботу влади i висловити свої побажання на символiчнiй "стiнi правди", встановленiй 1 травня на Хрещатику.

Органiзатор заходу - Нацiональний форум профспiлок України (НФПУ), повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я думаю, в цьому роцi позитивного ми нiчого не почуємо, тому що соцiальна полiтика в державi, на жаль, не на користь народу", - сказав голова НФПУ Мирослав Якiбчук журналiстам у недiлю в Києвi.

За його словами, встановлення такої стiни в Мiжнародний день солiдарностi трудящих стала традицiєю i проводиться вже втрете.

У попереднi два роки українцi на стiнi залишили тисячi думок i побажань, якi потiм передали в Кабiнету мiнiстрiв i президента. У цьому роцi зроблять так само.

"Стiна правди" становить собою встановлену на дерев'яному каркасi фанеру, до якої прикрiплено ватман. Кожний охочий за допомогою запропонованих фломастерiв може залишити свiй напис. Коли ватман заповнюється, його замiнюють на новий.

Як передає кореспондент агентства, через п'ять хвилин пiсля того, як було встановлено "стiну", на нiй з'явилися першi написи, переважно - критичнi по вiдношенню до влади: "Влада, ганьба твоїй продажнiй прокуратурi", "Хочеться жити , а не iснувати","Розпустити Верховну Раду, у вiдставку Кабiнет Мiнiстрiв","Питання: де влада? Що вона робить для народу?".

Є життєстверджуючi висловлювання: "Слава українському народу!", "Шахтар - чемпiон", а також зворушлива прохання: "Будь ласка, скасуйте шкiльну форму".

Деякi люди пiдписуються i навiть залишають номери своїх мобiльних телефонiв. Кияни та гостi столицi активно беруть участь у цiй акцiї.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ