БЮТ скаржиться в прокуратуру на Попова


 

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді звернулась до Прокуратури Києва з вимогою перевірити порушені КМДА положення Конституції та закони України.

Про це заявила лідер фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" у Київській міській раді Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба фракції.

КМДА, що не маючи на те жодних законних підстав передоручила райадміністраціям реалізовувати окремі повноваження виконавчого органу Київської міської ради.

Але, на сьогодні досі не існує законодавчо прописаних обсягу і меж повноважень районних в м. Києві державних адміністрацій після ліквідації районних рад у м.Києві.

"Партія Регіонів із сателітами зробила все можливе, щоб розділити посади мера і голови КМДА, а також знищити самоврядування в Києві шляхом ліквідації райрад. Але не зазначила, яку відповідальність несе мер, за що відповідає голова КМДА, чим повинні займатись райдержадміністрації", - вказала депутат.

"Все дає можливість владі в майбутньому заявити, що в пограбуванні міста не винен ніхто, бо ніхто на сьогодні, за великим рахунком, не має повноважень і не несе відповідальності", - наголосила Меліхова.

Депутат пояснила, що чинним законодавством передбачено існування районних в місті Києві державних адміністрацій, однак порядок їх утворення, визначення обсягів та меж повноважень не визначені законодавством.

Але, КМДА самовільно встановила, що "районні адміністрації здійснюють виконавчу владу на території відповідного району міста Києва відповідно до Закону України "Про місцеві державні адміністрації", хоча останній не визначає обсяги та межі повноважень районних у містах державних адміністрацій.

"Єдиний орган у Києві, що може делегувати свої повноваження це Київрада - представницький орган від киян - а її єдиним виконавчим органом є Київська міська державна адміністрація. Таким чином розпорядження КМДА щодо визначення та делегування повноважень районним у місті державним адміністраціям незаконні і факсимільні!", - зазначила Меліхова.

В тому, що дії КМДА незаконні переконаний і народний депутат України Одарченко, який теж звернувся із запитом до Генеральної прокуратури України з проханням з'ясувати законність дій виконавчого органу Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ