До кінця року обіцяють метро на Виставку


Через півроку (наприкінці 2011-го) влада обіцяє відкрити метро "Виставочний центр".

Якщо раніше станцію хотіли здати разом з "Іподромом" і "Теремками" у 2012-2013 році, то зараз передумали, пише "Сегодня".

Метро з'явиться на перетині пр-та Глушкова і вул. Васильківської, а тому буде дуже зручним для студентів КНУ ім. Шевченка, що їдуть з гуртожитків у вуз.

Крім того, навіть один "Виставочний центр" може розвантажити Голосієво від пробок. А от метро на Троєщину поки відкладається на невизначений час.

Будівництво "Виставочного центру" обійдеться в 860 млн грн. З початку року будівельники встигли прорити половину правого тунелю убік майбутньої станції, а в травні почнуть рити тунель у зворотну сторону. Закінчити обидва хочуть у серпні.

Метробудівці вже спорудили 90% залізобетонної підстави нової станції, у наступному місяці почнуть робити дах.

"Нова станція буде дуже простора. Про архітектуру говорити складно, оскільки вона зараз допрацьовується. Але там точно будуть ліфти для інвалідів, з однієї сторони будуть сходи і ескалатор, а другий вихід буде аварійним", - розповідає нам заступник начальника "Метробуду" Леонід Михайлюк.

Тим часом ріелтори готуються роздути ціни на квартири в районі майбутньої станції. За їхніми словами, поліпшення інфраструктури завжди приводить до збільшення попиту, а він, у свою чергу, до росту цін.

Наступною станцією буде "Іподром". До робіт візьмуться на початку наступного року, а здати планують наприкінці 2012-го.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ