Екс-директор Голосіївського парку каже, що не винен у махінаціях


Депутат Київради Борис Дробот вважає безпідставним порушення проти нього справи за підозрою в махінаціях із проектною документацією парку "Голосіївський" під час перебування на посаді директора.

Про це колишній директор Національного природного парку "Голосіївський", член фракції "Кияни" сказав "Українським новинам".

За словами Дробота, він сам дізнався про порушену справу із засобів масової інформації.

"На жаль, я от довідався від кореспондентів. Справу порушено за результатами акту перевірки. Перевіряючі були не згодні з тим, що написано в акті. І основне, що інкримінується - це безпідставна розтрата бюджетних коштів", - повідомив депутат.

Дробот розповів, що за одним із проектів необхідно було підписувати акт, відповідно до якого площа парку скоротилася на 49 га, однак він цього не зробив і сповістив про це прокуратуру.

"У процесі виготовлення акту на землю з'ясувалося, що територія парку усохла на 49 га. Я був поставлений у таке становище, що мені, приймаючи роботу, треба було підписати, що я погоджуюся з тим, що територія на 49 га стала менше", - сказав екс-директор парку.

"Я, звісно, цього не зробив. Повідомив у прокуратуру. Проектування двох об'єктів, що залишилися, залишилося незавершеним. Адміністрацію парку про це сповіщено, а я вже майже рік не керівник парку", - додав Дробот.

Він також повідомив, що зараз його адвокати з'ясовують обставини ситуації.

20 квітня прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Дробота за підозрою в махінаціях із проектною документацією НПП "Голосіївський" під час його перебування на посаді директора парку на 1,33 млн гривень.

Дробот був директором "Голосіївського" парку з вересня 2008 року по червень 2010 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ