Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4db9988185231/
Українська правда
Київ

Адвокат: Пилипишин не завдав збитки Києву, а допоміг зекономити

28.04.2011  19:40

 

Адвокат Віктора Пилипишина Сергій Гребенюк вважає безпідставними обвинувачення на адресу свого підзахисного.

"Висунені звинувачення колишньому голові Шевченківського району Віктору Пилипишину не витримують жодної критики. У діях керівництва району стосовно будинків по проспекту Перемоги 8-А та 8-Б немає нічого кримінального. При реалізації задуманого інвест-проекту район та місто отримали б замість двох старих аварійних будинків нові об'єкти", - заявив  Гребенюк.

"Ще на початку 90-х років ці будівлі були визнані аварійними. В одному з них дійсно знаходилась вечірня школа. Причому учні та вчителі щоденно ризикували своїм здоров'ям, перебуваючи в цьому приміщенні", -повідомив Гребенюк.

"Але в міста довгий час не доходили руки, щоб вирішити цю проблему. Лише в 2004 р. (задовго до появи Пилипишина в Шевченківському районі) КМДА ухвалила розпорядження про знесення цих будинків. Справа тягнулась роками через відсутність грошей у району", - додав він.

За словами адвоката, у 2008 р. Шевченківська райрада домовилася з інвестором про знесення за кошти останнього двох аварійних будинків з компенсацією району їх залишкової вартості і будівництвом на їх місті нових споруд, де б районна громада отримала свою частку.

Мова не йшла про продаж приміщень для приватного користування. Знесення було обов'язковою умовою на виконання рішення КМДА.

"Будинки на проспекті Перемоги передали у власність інвестора, оскільки інакше він не зміг би отримати на рівні міста дозволи на знесення будинку та подальше будівництво. Цього вимагало діюче законодавство", - стверджує Гребенюк.

" На жаль, криза 2008 р. боляче вдарила по столичному будівництву. Десятки будівельних майданчиків завмерли. Цей інвестиційний проект не зміг реалізуватись у визначений термін через відсутність коштів", - додав адвокат.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.