Азаров попросив у Попова інфекційний центр


Центр інфекційних хвороб Олександрівської клінічної лікарні міста Києва здадуть в експлуатацію в листопаді 2011 року.

 Таке доручення отримав голова Київської міської державної адміністрації від Прем‘єр-міністра України Миколи Азарова під час робочої наради у лікарні.

За словами Попова, даний об'єкт було включено до Концепції підготовки медичної галузі м. Києва в рамках підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Голова КМДА зазначив, що на реконструкцію Центру у програмі соціально-економічного розвитку м. Києва на 2011 рік передбачено в обсязі 10,2 млн. грн. Також Олександр Попов висловив впевненість, що міська влада виконає поставлену Прем‘єр-міністром України задачу і вже наприкінці року Центр прийматиме перших пацієнтів.

Окрім того в ході наради обговорювались питання реформування системи охорони здоров'я в державі і у Києві зокрема.

"Сьогодні ми запроваджуємо у Києві систему, коли лікар отримує винагороду за те, що він досяг високого рівня профілактики захворюваності. Для цього лікар повинен постійно знаходиться неподалік від людей, яких він обслуговує, проживати поряд, повинні бути створені необхідні умови для його роботи, в тому числі й технічні, а матеріальна винагорода має мотивувати його до підвищення своєї кваліфікації і високих показників. З цією метою до кінця року у місті буде відкрито 100 амбулаторій сімейної медицини", - зазначив Олександр Попов.

Також він додав, що станом на 27 квітня 2011 року у Києві вже відкрито 6 таких закладів. Зокрема у Дніпровському, Святошинському, Дарницькому та Дніпровському районах столиці, які вже обслуговують більш як 25 тис. киян.

Також Голова КМДА зазначив, що з метою ліквідації дефіциту лікарів сімейної медицини Київською міською державною адміністрацією спільно з Національним медичним університетом ім. О.О.Богомольця розроблена та затверджена Міська програма підготовки лікарських кадрів для закладів охорони здоров'я міста Києва.

Зазначена програма передбачає навчання в Національному медичному університеті 140 медиків за спеціальністю «лікар загальної практики/сімейної медицини».

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ