Мазурчак влаштує війну керівникам ЖЕКів


Керівників ЖЕКів, які до 10 травня не нададуть киянам типові договори з калькуляцією - буде звільнено

Про це заявив, виступаючи на засіданні Київради перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

"Підвищення тарифів ми невід'ємно пов'язуємо з підняттям якості надання комунальних послуг.  Сьогодні житлово-експлуатаційні організації заключають з киянам нові договори, де прописані питання відповідальності та обов'язків. Тих керівників ЖЕКів, які до 10 травня не нададуть типовий договір - буде звільнено", - запевнив він.

"До цього договору обов'язково додається калькуляція затрат на конкретний будинок. Більше того, розроблений порядок, який визначає показники та пояснює, що таке взагалі якість послуги. Зокрема, скільки разів треба прибирати сходинкову клітину та яку воду за температурним режимом вважати гарячою",  - зауважив Мазурчак.


Наразі затверджений алгоритм дій виконавця та споживача для проведення перерахунків за ненадання та надання не в повному обсязі або неякісні житлово-комунальні послуги. Також був запроваджений механізм знижок, йдеться про встановлення дворівневих тарифів, що діють окремо для добросовісних платників (які своєчасно, до 20 числа оплачують за спожиті рахунки) та інших киян, які із запізненням вносять плату за спожиті житлово-комунальні послуги.

"Слід зазначити, що цей механізм знижок дієвий, майже 70% киян користуються тарифом зі знижкою. Більше того, вже декілька місяців сплата по місту перевищує 100%. Також ми вводимо таке поняття, як паспорт будинку. В ньому будуть зазначатися всі затрати, які були витрачені на будинок  упродовж року", - додав Олександр Мазурчак.


Аналізуючи наявний технічний стан житлового фонду столиці, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак звернувся до депутатів Київради з проханням підтримати пропозицію випуску містом євробондів та направити частину фінансового ресурсу на реконструкцію ліфтів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ