Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4db95a7c32c50/
Українська правда
Київ

КМДА обіцяє прибрати дебаркадери до свята

28.04.2011  15:15

Розташованi на Русанiвськiй набережнiй 10 iз 12 дебаркадерiв вiдшвартують згiдно iз приписом прокуратури до 1 травня поточного року.

Про це повiдомив перший заступник глави Київської мiськдержадмiнiстрацiї Олександр Мазурчак, виступаючи на сесiї Київради в четвер.

"Є лише два дебаркадери з 12, якi залишаться. Це не ресторани, не офiси, i вони не завдають незручностей жителям прилеглих територiй. Iншi необхiдно прибрати звiдти", - сказав він.

"Але питання в тому, що сама набережна на сьогоднi належить пiдприємству (ДП "Адмiнiстрацiя рiчкових портiв") i прокуратура видала припис на вiдшвартування цих дебаркадерiв. Їм дали термiн до 1 травня ", - заявив Мазурчак.

Вiн також додав, що "якщо є можливiсть зробити це за чужий рахунок, то навiщо ми маємо витрачати свої грошi". "У разi, якщо вони цього не зроблять... ми їх вiдшвартуємо", - додав чиновник.

Як відомо, всi плавучi ресторани уздовж Набережного шосе в столицi прибрали ще в листопадi 2010 року.

Їх демонтували за результатами перевiрки, яку проводила спiльна комiсiя Мiнiстерства транспорту та зв'язку, Київської прокуратури та iнституту "Рiчтранспроект". Фахiвцi дiйшли висновку, що плавучi ресторани та готелi, пришвартованi до набережної Днiпра, руйнують її опори.

Пiсля цього бiльшiсть дебаркадерiв пришвартувалася вздовж Русанiвської набережної.

Інтерфакс-Україна

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.