Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4db8f7873d6e9/
Українська правда
Київ

Порошенко збудує новий автовокзал і вихід з "Вокзальної"

28.04.2011  08:13


Фото "Сегодня"

Біля залізничного вокзалу, де недавно урочисто відкрили нову автостанцію "Київ", через два місяці почнеться будівництво триповерхового будинку автовокзалу.

Новий автовокзал з'явиться на місці будинків заводу "Ленінська кузня", головний акціонер якого Петро Порошенко, пише "Сегодня".

На першому поверсі будуть квиткові каси, диспетчерська, камери схову, кімната матері і дитини, кімната відпочинку водіїв, убиральні. Другий поверх цілком віддадуть під залу очікування, де з'являться також кафе і ресторани. А от що буде на третьому поверсі, поки не вирішили. Попередньо - магазини.

Почати будівництво планують через два місяці, а закінчити - під кінець року. Передбачається, що після здачі станції всі нелегальні вокзальні маршрутки зможуть перейти сюди.

"Перевізники будуть самі собі вибирати вокзали й автостанції. Ми не можемо їм указувати. Але в нас будуть тільки легальні перевізники. Це буде гарною альтернативою старенькій центральній автостанції на Московській площі", - розповідає директор автостанції Білосвіт.

Пізніше на базі інших корпусів "Ленінської кузні" хочуть звести виставочний торгово-розважальний комплекс із супермаркетом, критим продуктовим ринком, кінотеатрами.

Автостанцію планують з'єднати з центральним ж/д вокзалом пішохідною надземною галереєю. Також є узгодження з метрополітеном про будівництво другого виходу з метро "Вокзальна".

Планується, що його прориють під будинком "Макдональдса" прямо до майбутньої автостанції, причому також до Євро-2012. Хто буде фінансувати проект - поки не ясно. Цілком можливо, що якусь частину будівництва виходу покриє інвестор, пише видання.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.