Прокуратура допускає, що майно продавали високопоставленi чиновники


Прокурор Києва Анатолiй Мельник допускає, що за угодами щодо незаконного вiдчуження майна столицi стояли високопоставленi чиновники.

"Я допускаю, що за цими угодами стояли високопосадовцi Києва", - цитує Мельника "Інтерфакс-Україна".

Водночас вiн не уточнив iмен чиновникiв, зазначивши, що лише пiд час слiдства буде встановлено прiзвища конкретних людей, якi сприяли цим незаконним дiям.

"Причетнiсть конкретних осiб ми встановлюватимемо пiд час слiдства, хто стояв за цими схемами нерухомостi Києва", - сказав Мельник.

Зокрема, за його словами, мiлiцiя перевiряє причетнiсть посадовцiв Печерської райадмiнiстрацiї до незаконного вiдчуження низки нежитлових примiщень комунальної власностi в цьому районi.

Цю кримiнальну справу, наголосив прокурор, розслiдує мiлiцiя, майно вже повернено в комунальну власнiсть, цими примiщеннями намагалися заволодiти через вiдповiднi судовi рiшення.

Говорячи загалом про схеми незаконного вiдчуження майна в Києвi, Мельник розповiв, що це штучне створення умов для приватизацiї, приватизацiя нiбито аварiйних будiвель, об'єктiв культурної спадщини та навчальних закладiв.

Прокурор уточнив, що у цьому році прокуратура Києва заявила 16 позовів до суду на загальну суму близько 32 мільйонів гривень про повернення майна комунальної власності, яке було незаконно відчужене.

"На сьогоднішній день розглянуто понад 10 позовів на суму більше 4 мільйонів гривень, частина майна вже повернуто - більш, ніж 600 квадратних метрів", - розповів Мельник.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ