Кличко хоче знати, хто вирубав "Дарницю"


Фракція "УДАР Віталія Кличка" у Київраді наполягає на тому, аби прокуратура міста Києва поновила розслідування кримінальної справи по факту вирубки зелених насаджень біля станції метро "Дарниця".

Про це повідомила заступник голови фракції "УДАР Віталія Кличка" Наталія Новак.

"За підрахунками житлово-комунальної інспекції, вирубка цих дерев спричинила багатомільйонні збитки для міста, вже не говорячи про моральні збитки для мешканців мікрорайону, які звикли гуляти у цьому сквері", - вказала депутат.

"Та прокуратура Дніпровського району кримінальну справу закрила - за фактом відсутності складу злочину. У відповідь на депутатське звернення фракції "УДАР" прокуратура міста Києва повернула справу на дорозслідування. Сьогодні є інформація про те, що цю кримінальну справу закрили повторно. Вочевидь, комусь це вигідно", - припускає депутат Київради.

Новак нагадала про те, що Вищий господарський суд міста Києва визнав незаконним факт куплі-продажу зазначеної земельної ділянки.

"Цей факт доведено, тож ТОВ "Ярус" не мало жодного права знищувати зелені насадження на цій ділянці поза підготовкою до будівництва, про яке, вочевидь, вже не йдеться - на ділянці не ведуться жодні роботи. При цьому в головному управлінні захисту зелених насаджень КМДА офіційно заявили, що не давали дозволу на вирубку дерев у сквері на Дарниці. Усе це є підставами для поновлення розслідування цього злочину", - вважає Новак.

Політик зазначила, що має бути встановлено й правомірність дій посадових осіб КМДА, які безпосередньо давали (або не давали) дозвіл на знищення земельних насаджень на Дарниці.

"Сьогодні від представників ЗМІ ми отримуємо інформацію про те, що порушено кримінальну справу проти одного з чиновників КМДА, який надав дозвіл на вирубку цього скверу. Хотілося б, аби це не стало черговою піар-акцією нової владної команди, яка традиційно шукає винних, але справжні винуватці залишаються поза увагою правосуддя", - наголосила депутат Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ