Азаров таки вирішив пустити електричку до "Борисполя"



kvpuzt.kiev.ua

Уряд погодився на будівництво залізничного пасажирського сполучення м. Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Про це повідомляє Урядовий портал.

Кабмін видав розпорядження від 11 квітня 2011 року "Про організацію будівництва інфраструктурних об'єктів Київського регіону".

Цим документом Уряд погодився з пропозицією Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами щодо реалізації проекту "Інфраструктурні об'єкти Київського регіону", який є складовою частиною національного проекту "Повітряний експрес" - залізничне пасажирське сполучення м. Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль" і будівництво інших інфраструктурних об'єктів Київського регіону".

Проект реалізується протягом 2011-2013 років.

Відповідно до документа, функції замовника реалізації проекту покладаються на Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами.

Вартість цих робіт складе $372,3 млн. (приблизно 3 млрд. грн).

"Український БАМ" має бути побудований у стислі терміни - за 14 місяців, щоб устигнути до початку проведення в Україні Чемпіонату Європи по футболі 2012 року, пише Дело.

Відбір розробників техніко-економічного обґрунтування проекту здійснюватиметься  в установленому порядку, а витрати, пов'язані з розробленням техніко-економічного обґрунтування проекту, фінансуються за рахунок відповідних бюджетних призначень.

Водночас Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Міністерство фінансів уповноважено розглянути під час погодження техніко-економічного обґрунтування проекту питання щодо залучення кредиту для реалізації проекту під державні гарантії.

Згідно з документом, Державному агентству земельних ресурсів, Державному агентству лісових ресурсів, Київській міській і Київській обласній держадміністраціям доручено вирішити в установленому порядку питання щодо виділення земельних ділянок для будівництва інфраструктурних об'єктів Київського регіону.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ