Попов обіцяє чорнобильцям по 150 квартир на рік


Голова Київської адміністрації Олександр Попов заявляє, що міська влада планує виділяти по 120-150 квартир для ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це він сказав у четвер під час закладання каменю на місці зведення будинку по вул. Клавдіївській, 40-А для ліквідаторів, повідомляє прес-служба КМДА.

Будинок планується здати в експлуатацію у ІV кварталі 2011 року. Десятиповерховий будинок на 88 квартир матиме загальну площу 55 тисяч 713,12 кв. м. Квартири в ньому передадуть для забезпечення черговиків квартирного обліку, ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

На першому поверсі будівлі розташують об'єкти соціально-побутового призначення (магазини, аптеки тощо).

"З цього будинку ми "зрушимо" квартирну чергу. Якщо в останні роки ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС отримували 10-15 квартир на рік, то починаючи з цього року ми плануємо ці обсяги значно збільшити - до 120-150 квартир на рік", - зазначив Попов.

Всього ж, за словами Олександра Попова, у 2011 році у столиці буде здано в експлуатацію близько 1,4 мільйона кв. метрів житла.

У рамках заходів, присвячених 25-тим роковинам аварії на Чорнобильській АЕС, цього року міська влада надала 60 квартир сім'ям киян, які постраждали внаслідок катастрофи.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ