Семеро сімей покарають за "бездоглядних" дітей


Упродовж 2011 року прокуратура Києва порушила 7 кримінальних справ за фактом злісного невиконання батьками обов'язків по догляду за дитиною, що призвело до тяжких наслідків.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Тяжкими наслідками, як правило, є соціальна та педагогічна занедбаність дітей, коли підлітки у віці 12-16 років не вміють читати і писати, розрізняти місяці та роки, не знають, навіть, дати свого народження. 

Також, це запущені хронічні захворювання у дітей, яких можна було б уникнути, якщо вчасно та систематично відвідувати лікувальні заклади.

Наявні випадки, коли злісне невиконання батьківських обов'язків призводить до смерті дитини через відсутність харчування, неотримання відповідних ліків, переохолодження тощо.

Так, за даними прокуратури, у столиці проживає 2527 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Основними причинами та умовами, що сприяють поширенню безпритульності та бездоглядності серед неповнолітніх, є погіршення матеріального благополуччя населення, збільшення чисельності непрацюючих батьків, а тим самим втягнення дітей до жебракування, схилення до крадіжок, зниження відповідальності батьків за виховання дітей, загострення конфліктів між батьками і дітьми тощо.

Більшість безпритульних дітей, яких наразі у місті налічується 546, виховувалися саме в неблагополучних сім'ях.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ