"Київенерго" виключила опалення у всіх будинках


21 квітня Київенерго завершила опалення усіх 9 тисяч 552 житлових будинків Києва, які належать до сфери відповідальності компанії. Наразі невідключеними від тепла залишаються більше 1 тисячі - дитсадочки, школи та лікувальні заклади. Їх відключення здійснюється лише згідно з їх заявкою.

Про це заявив технічний директор "Київенерго" Олександр Зайцев.

"У цілому проходження опалювального періоду 2010/2011 року можна вважати задовільним. Компанія забезпечила стале енергопостачання споживачів міста: обладнання енергоджерел працювало надійно, температурний графік теплоносія в цілому витримувався відповідно до температури зовнішнього повітря", - сказав він.

Він також додав, що у 2010 році "Київенерго" витратила 118 мільйонів гривень на реконструкцію та планові ремонти обладнання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, теплових мереж, теплорозподільчих мереж, Житлотеплоенерго та заводу "Енергія".

"У зв'язку з фізичним та моральним старінням основного та допоміжного обладнання системи теплопостачання з початку опалювального періоду станом на 11 квітня виявлено та усунено 3 тисячі 837 пошкоджень теплових мереж та мереж гарячого водопостачання", - додав Зайцев.

За його словами, опалювальний період 2010/2011 року проходив в умовах значного дефіциту коштів (в основному у зв'язку з несвоєчасною компенсацією заборгованості в різниці між встановленими тарифами та собівартістю виробництва теплової енергії, яка станом на 1 квітня  становить 1 мільярд 420 мільйонів гривень).

"Це призводило до зростання заборгованості за використане паливо та періодичного обмеження газопостачання ТЕЦ та котелень. Станом на 15 квітня загальний борг компанії за спожитий газ становить 1 мільярд 881 мільйон гривень.

При цьому загальна заборгованість споживачів за спожиту електричну та теплову енергію за оперативними даними становить близько 2 мільярдів 534 мільйонів гривень, зокрема: за теплову енергію - 1 мільярд 484 мільйони гривень, за електроенергію - 1 мільярд 89 мільйонів гривень

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ