Столичного податківця затримали на хабарі у 76 тисяч


19 квітня співробітники СБУ затримали на хабарі заступника начальника Державної податкової інспекції одного з районів Києва.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Податківця затримали "на гарячому" в його робочому кабінеті під час одержання від підприємця документів, що підтверджували сплату грошових коштів на суму 76 тисяч гривень.

Встановлено, що посадовець ДПІ створив злочинний механізм вимагання матеріальних цінностей від суб'єктів підприємницької діяльності за прийняття податкових декларацій з податку на додану вартість.

У ході обшуку службового кабінету вилучено гроші і матеріальні цінності на загальну суму близько 500 тисяч гривень, поштові конверти із найменуваннями приватних підприємств та грошима, а також інші документи, що свідчать про протиправну діяльність  посадовця.

Прокуратура Києва стосовно зловмисника порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу, яка передбачає покарання від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі провадяться невідкладні слідчі дії.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ