На Пирогова сутичка активістів і забудовника


У четвер станом на 12.30 мешканці вулиці Пирогова, 2 (навпроти метро "Університет") блокують заїзд будівельної техніки у свій квартал.

Про це повідомляють активісти громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

"Найманці забудовника силою намагаються завезти важку будівельну техніку їм у двір", - сказала активістка Лідія.

Вона закликала громаду приєднатися до мешканців Пирогова та зупинити забудову міста.  

За інформацією Коаліції учасників помаранчевої революції, забудувати хочуть затишний київський дворик на перехресті вулиць Пирогова і Хмельницького.

"На місці дитячого майданчику між будинком Параджанова на Пирогова, 2, Національним музеєм історії медицини і міською станцією швидкої допомоги на вулиці Хмельницького, 37 вони вже бачили чергову новобудову, яка принесе шалені бариші", - заявили в КУПР.

За словами активістів, котлован почали рити давно, не звертаючи уваги ні на протести громадськості, ні на кількасантиметрові тріщини, які пройшли стіною готелю і становлять смертельну небезпеку для його відвідувачів.

Однак, 21 квітня активісти громадських організацій разом з представниками місцевої громади увійшли на територію незаконного будівництва і припинили роботи, заблокувавши 9 самоскидів.

"Кияни чекають рішучих дій від правозахисних органів України. Бо раніше прокуратура заборонила це будівництво, але забудовник усі приписи прокуратури бачив у білих капцях і цинічно продовжував свою справу. Пора вже й владу застосувати", - наголосили активісти.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ