Кличківці і БЮТівці обурені голосуванням за Герегу


Фракції БЮТ-Батьківщина та УДАР Віталія Кличка ставлять під сумність чесність голосування за нового секретаря Київради Галину Герегу.

Про це заявили лідери фракцій.

"Викликає обурення процедура голосування, адже депутати не мали змоги обрати секретаря шляхом таємного голосування бюлетенями. Зрозуміло - владі необхідно було швидко прийняти це рішення і призначити на посаду потрібну особу", - сказав Кличко.

Політик також підкреслив, що саме фракція ГАК, представником якої є новий секретар Київради, брала активну участь у сумнозвісних земельних голосуваннях "молодої команди".

"Тепер ці люди увійдуть до так званої нової більшості - "за інтересами". Інтереси тут очевидні - одні бояться кримінальних справ, інші не хочуть віддавати награбоване. Тож навряд чи з появою нового секретаря відбудуться принципові зміни у роботі Київради", - наголосив Кличко.

На тому, що голосування сумнівне наголосила і лідер БЮТ Тетяна Меліхова.  

"Голосування проводилися не шляхом обранням лічильної комісії та отримання бюлетенів, а за допомогою системи "Рада". По-друге, так зване сьогоднішнє таємне голосування не було таємним, адже депутати на своїх екранах могли в момент голосування спостерігати за тим, хто і як голосує", - наголосила Меліхова.

Обидві фракції наголосили, що вони не брали участь у голосуванні і переконані, що змінити ситуацію в Києві можуть лише нові вбори мера Києва та Київради.

БЮТівці вже навіть зареєстрували відповідний проект рішення про висловлення недовіри міському голові Леоніду Черновецькому. Крім того, вони ініціюють звернення до Верховної Ради щодо проведення дострокових виборів Київради та мера міста.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ