Попов: Андріївський узвіз буде пішохідним


Голова КМДА Олександр Попов запевняє, що по Андріївському узвозі не їздитимуть автомобілі.

Про це він сказав на прес-конференції у середу.

"Безумовно, узвозом не будуть їздити автомобілі. Ця вулиця буде пішохідна і це буде один з головних туристичних маршрутів", - сказав Попов.

Він відзначив, що реконструкція розпочнеться вже цього року і кошти на її проведення будуть брати з трьох, а то й чотирьох джерел.

"Як мінімум буде три джерела фінансування: міський бюджет, кошти бізнесових структур, які там знаходяться та інвестиційні кошти. І, можливо, ще й державні, бо хоч цей проект і місцевий, але, на мою думку, він загальнонаціональний, бо він відповідає інтересам розвитку України і її столиці", - сказав Попов.  

Він додав, що на першому етапі (до кінця цього року) планується перекласти інженерні мережі.

"Там дуже складна ситуація з інженерними мережами. Це коштує близько 50-60 мільйонів гривень, оскільки вони давно там прокладені. Але без їх заміни не можна говорити про бруківку, яку треба  покласти по-новому і т.д. Це треба пройти в цьому році, якщо ми виконаємо ці роботи, то фасадну частину, пішохідну частину ми могли б встигнути в наступному році", - сказав Попов.

Як відомо, опозиційні депутати по побоюються, що Андріївський узвіз через майбутню забудову перетвориться на транспортну магістраль.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ