У крісло Довгого сяде мільярдер



Фото Фокуса

Депутати Київради від Блоку Черновецького на голосуванні за нового секретаря Київради будуть підтримувати депутата від ГАК, співвласника мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр" Галину Герегу.

Таке рішення депутати прийняли на засіданні фракції, пише Лігабізнесінформ з посиланням на джерело у фракції.

За словами співрозмовника, з ініціативою висунути на посаду секретаря Київради Герегу виступив мер Києва Леонід Чернівецький.

Як відомо, 19 квітня Київрада прийняла відставку секретаря Київради Олеся Довгого за власним бажанням. Нового секретаря Київради планують обрати на засіданні міськради 20 квітня, яке розпочнеться о 14.00.

На цю посаду є два претенденти - Галина Герега і Володимир Дейнега. 

За інформацією "Форбс Україна", Галина Герега разом з чоловіком Олександром володіють мережею гіпермаркетів "Епіцентр". Статок Олександра становить $279 мільйонів, а Галини $248 мільйонів.

Загальна площа 27 будівельних гіпермаркетів становить 57,6 га. "Епіцентром" охоплені усі великі міста України. Наразі ж сім'я готується до завоювання зовнішніх ринків. Першою може стати Польща (Олександру належить 10,02% компанії Lentex, великого польського виробника підлоги, і 12,6% виробника пластикової упаковки Plast-Box).

Також з польськими партнерами Гереги планують створити холдингову компанію, куди також може увійти виробник будматеріалів з полівінілхлориду та поліетилену GAMRAT.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ