"Республіка Київ": Ми не припиняли своє існування


Голова депутатської фракції "Республіка Київ" у Київраді Денис Москаль спростовує слова екс-секретаря Київради Олеся Довгого про те, що його фракція припинила існування.

Про це він сказав у коментарі Українській правді. Київ.

"Регламентом Київради не передбачений мінімальний кількісний склад депутатської фракції. Відповідно, у головуючого на сьогоднішньому пленарному засіданні не було жодних правових підстав оголошувати про припинення існування фракції "Республіка Київ", - сказав він.

Депутат додав, що у Регламенті Київради є положення, згідно з  яким до депутатської групи не може входити менше 5 депутатів, але наголосив, що це стосується депутатських груп, а не фракцій.

"Це, як мінімум, дивно, що людина, яка стільки років пропрацювала на посаді секретаря Київради, не знає таких нюансів. До того ж, у нас є приклад існування протягом кількох років у Київраді фракції у складі двох депутатів - це фракція "Блок Миколи Катеринчука". І ніхто, в тому числі Довгий, не ставить під сумнів її легітимність", - сказав Москаль.

 Він наголосив, що незважаючи на вихід з фракції п'яти осіб, вона продовжує існувати.

Сьогодні до "Республіки Київ" входять четверо депутатів: Олексій Давиденко, Сергій Козир, Денис Москаль та Олег Петькун. Відповідні зміни вже відзначені і на сайті Київради.

Як відомо, 19 квітня п'ятеро депутатів Київради, які раніше входили до фракції БЮТ, а згодом до "Республіки Київ", заявили про створення нової фракції "Кияни".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ