Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4dad7b2be0afd/
Українська правда
Київ

На лівому березі "замінували" низку кіосків

19.04.2011  15:08

У вівторок близько 13.00 на лінію 102 надійшло повідомлення про замінування низки комерційних кіосків по вул. Сосюри до Ленінградської площі. 

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС.

"Наразі встановлено, що це повідомлення напряму пов'язано з рішенням КМДА про демонтаж малих архітектурних форм, які розташовані у цьому місці. Працівники комунальних служб міста виконуючи це рішення викликали невдоволення комерсантів", повідомили в міліції.

Ніяких вибухових пристроїв у кіосках не виявлено.

Наразі триває розшук невідомого, який зробив цю заяву.

У міліції також повідомили, що подібні факти "замінування" зафіксовані у Голосіївському, Шевченківському та Печерському районах Києва, чимало з них вже розкрито. Частина з затриманих перебуває під слідством та заарештовані.

З'ясувалося, що дехто намагався таким чином вплинути на знайомих щоб вирішити спірні питання.

"Приймаючи до уваги терористичний акт, який стався нещодавно у Мінську, кожне таке повідомлення ретельно перевіряється. З огляду на значну суспільну небезпеку виявлення вибухових предметів, до обстеження місця пригоди залучається значна кількість працівників міліції, спецтехніки, тимчасово припиняється робота закладу, у якому виявлено предмет, проводиться евакуація громадян.

Таким чином держава та підприємства зазнають чималих матеріальних збитків. Тільки вартість роботи слідчо-оперативних та спеціальних галузевих служб  при огляд місця пригоди у середньому складає 15 - 20 тисяч гривень", наголосили в міліції.

За всіма подібними фактами міліція порушила кримінальні справи за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу (санкція за цією частиною передбачає покарання до 7 років позбавлення волі).

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.