За "мінування" київського вокзалу затримали телевізійника


За неправдиве повідомлення про мінування київського вокзалу затриманий працівник одного з телеканалів України.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

У повідомлення нагадали, що 13 квітня о 22:15 до міліції на станції Київ-Пасажирський надійшло повідомлення про мінування центрального вокзалу. Невідомий чоловік сказав, що біля каси №16 закладено вибуховий пристрій.

На місце події терміново прибули оперативна група. Для проведення необхідних заходів задіяли 50 чоловік особового складу. Евакуювали близько 200 пасажирів та обслуговуючого персоналу, зазначили у міліції.

Працівники вибухотехнічної служби обстежили вокзальний комплекс, але вибухових пристроїв не виявили. О 22:55 функціонування столичного вокзалу було відновлено.

Як йдеться у повідомленні, у неділю був затриманій "горе-мінувальник".

"Ним виявився 29-річний працівник одного з телеканалів України. Як пояснив затриманий, у нього з незнайомим чоловіком біля каси виник конфлікт, а щоб помститися йому він вирішив повідомити по телефону про вибуховий пристрій. "Жару" у цьому непорозумінні додала оковита", - заявили у міліції.

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу.

Згідно чинного законодавства, завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ