Бригинець: Мерія знищує театр "Київ"


Київська міська адміністрація у 2011 році зменшила фінансування муніципальному театру "Київ" на суму, що дорівнює виплаті заробітної плати всіх працівників театру до кінця року.

Про це заявив голова комісії з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, 14 квітня театр отримав від КМДА довідку про зміни до річного розпису бюджету на 2011 рік зі зменшенням на суму 633 тисячі гривень.

"Не маючи фінансування театр припинить своє існування і 89 працівників театру розпустять просто неба. Я хотів би сподіватись, що припис КМДА - це груба, але помилка. Та боюсь, що це не так. Навіть в найтяжчі кризові роки театр вдавалося зберегти, а сьогодні, коли всі говорять, що країна виходить з кризи - КМДА знищує театр", - обурений Бригинець.

Він наголосив, що направив звернення до голови КМДА Олександра Попова з проханням взяти ситуацію під особистий контроль.

"На жаль, є підозри, що знищення Муніципального театру "Київ" носить плановий характер. КМДА кілька разів виявляла бажання продати приміщення театру, під виглядом продажу приміщення непрацюючого кінотеатру, ніби випадково забуваючи, що в цьому приміщенні вже давно працює театр", - нагадав Бригинець.

Як відомо, муніципальний театр "Київ" діє в приміщенні колишнього кінотеатру "Краків" на вулиці Русанівська набережна, 12.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ