Столичні вулиці отримають паспорти


Розпорядженням КМДА щодо впорядкування розміщення тимчасових споруд у Києві, затверджено перелік вулиць, які підлягають паспортизації. До першої черги увійшло 35 вулиць центральної частини столиці, до другої черги - 65 вулиць міста.

Загалом планується охопити паспортами вулиць не менше 50% території міста, повідомляє прес-служба мерії.

Такий паспорт включатиме інформацію про інженерно-транспортну інфраструктуру, благоустрій території, дані моніторингу з планом робіт, іншу інформацію щодо використання вулиці та визначатиме і регулюватиме питання розміщення елементів благоустрою.

Згідно з документом, Головне управління містобудування та архітектури мусить до 20 травня узагальнити інформацію про кількість встановлених тимчасових споруд у Києві та створити електронну базу даних тимчасових споруд.

Також управління має підготувати комплексну схему розміщення таких споруд у місті, зокрема, започаткувати розробку відповідної частини паспортів вулиць, що стосується розміщення ларьків.

Так, до 30 червня цього року фахівці Головного управління мають розробити відповідні частини паспортів вулиць у центральній частині міста та головних магістралей (перша черга).

А до 31 липня 2011 року - розробити відповідні частини паспортів вулиць у межах другої черги.

Крім того, до 1 червня буде підготовлено адресний перелік кіосків, розміщених у центральній частині міста та головних магістралях, встановлених самовільно, без будь-якої дозвільної документації, та затверджено план комплексних заходів для їх демонтажу.

Прибрати обіцяють всі кіоски, які встановлені під час дії мораторію; розміщення яких викликає обурення громадян; які встановлені в зоні Євро-2012 (1,5км) та метрополітену (20 м від входу/виходу); встановлені за підробленими документами та взагалі без документів; розміщені поблизу навчальних закладів та в зонах культових споруд, пам'ятників, у зелених зонах тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ