Квартири столичних чиновників оцінюють у $130-500 тисяч



Будинок Кучука в Одесі. Фото Сегодня
Столичні чиновники прописані у хороших багатоповерхівках, у дворах їхніх будинків і під'їздах підозріло чисто, а в дворах немає проблем з асфальтом.

Квартири чиновників, зазначені в їхніх деклараціях, коштують пристойно - від $130 до 500 тисяч, пише Сегодня.

Так, заступник голови КМДА Анатолій Голубченко у квартирі неподалік від Адміністрації президента (у пров. Козловського) не живе, хоча приїжджає часто, кажуть сусіди.

"Тут проживає його молодший син з родиною. А сам Голубченко приїжджає в гості до внучки рази три на тиждень, з подарунками. Завжди посміхається", - сказала консьєрж.  

Квартира Голубченка у сірому будинку у провулку Козловського, але живе чиновник в елітній Конча-Заспі. Фото panoramio.com

Біля будинку доглянутий сквер із лавочками, а перед під'їздом немає жодної ями в асфальті.

Квартири у цьому будинку по 90 кв.м коштують більше $500 тисяч.

Голубченко із дружиною ось уже 12 років мешкає у будинку на вісім кімнат на березі Козинки в елітному селищі "Золоті ворота" у Конча-Заспі.

Іншого заступника голови КМДА Михайла Кучука сусіди взагалі не знають. Навіть у рідній Одесі говорити про свого сусіда погодився лише один чоловік, відзначає видання.

"Кучуки ні з ким не дружили, навіть вікна на вулицю не вивели", - сказав він.

За словами одного з екс-підлеглих Кучука, будинок, де він живе із дружиною, знаходиться в елітному Шампанському провулку (5 хвилин до моря), а по сусідству він будує ще один величезний будинок.

Крім того, земля й будинок в Одесі є й у його сина. За оцінкою одеського маклера Ігоря Груманта, загальна вартість володінь родини Кучука в Одесі може досягати $15 мільйонів.

Наявність нерухомості і землі в Одесі підтвердив сам Кучук: "Я її не декларував тому, що не зобов'язаний - чиновники 3-го рангу цього можуть не робити".  

Офіційне житло заступника голови КМДА Олександра Пузанова, розташоване на вулиці Фучика в районі залізничного вокзалу, досить скромне. Але незважаючи на те, що відповідно до декларації в нього є земля в Конча-Заспі, сусіди запевняють, що знають чиновника. 

У цьому будинку має квартиру Пузанов. Фото Сегодня 

Сусіди про родину Пузанові, яка мешкає тут не один рік, відгукуються тепло. Мовляв, дякуючи чиновнику, ліфт полагодили. За словами сусідки Валентини, Пузанова часто бачить з кульками продуктів, а ще він пізно повертає з роботи.

Сам чиновник каже, що в основному він живе за містом. Подейкують, що його будинок розкішний.

Руслан Крамаренко прописаний в одному з елітних будинків комплексу "Пори року" (середня вартість трикімнатної квартири отут біля $350 тисяч) на Солом'янці.

Фото Ліги 

Його знають усі сусіди, кажуть, Крамаренко з усіма здоровається, завжди привітний і навіть братиме участь у суботнику.

До цього родина Крамаренко жила на Оболоні, де чиновник щоранку бігав уздовж Дніпра, відзначає видання.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ