Столичні кладовища готують до поминальних днів


Цього року поминальні дні у столиці триватимуть з 30 квітня до 9 травня. Наразі Управління ритуальних послуг разом з комунальними підприємствами розробили та затвердили плани робіт з підготовки кладовищ і колумбарію до поминальних днів.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба.

"Уже розпочато роботу зі зняття сухостійних дерев та  з санітарного очищення від сміття території 29 цвинтарів та крематорію. Працівники ритуальних служб фарбують огорожі, ремонтують дороги при в'їзді на кладовища, також ведуться роботи із запуску водопроводів", - зазначив начальник Управління ритуальних послуг Борис Фролов.

До роботи з наведення порядку на столичних кладовищ традиційно залучатимуть і громадськість міста. Зокрема, студенти ВУЗів, училищ та військовослужбовці допомагатимуть відновлювати благоустрій 179 братських могил, 662 одиночних  могил, 12 меморіальних комплексів, 374 скульптурних та архітектурних споруджень, значну кількість меморіальних дощок, 549 місць почесних поховань та двох військових ділянок, які перебувають на цвинтарях.

Мазурчак наголосив на необхідності приділити особливу увагу прибиранню захоронень часів Великої Вітчизняної війни.

"У рамках підготовки до поминальних днів необхідно привести до належного стану братські могили та поодинокі захоронення. Також до Дня Перемоги треба оновити написи на меморіальних плитах, відремонтувати  бетонні огорожі та висадити квіти", - сказав чиновник.

Фролов також просить мешканців столиці не відкладати прибирання могил своїх близьких на останні дні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ