Григоришин знову викидає лікарню водників з орендованої будівлі


Акціонерна судноплавна компанія "Укррічфлот" незаконно виселяє Київську центральну басейнову лікарню з орендованої у компанії будiвлi, яку було також незаконно приватизовано.

Про це заявив народний депутат Кирило Куликов ("Наша Україна - Народна самооборона"), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усе, що вiдбувається сьогоднi, є абсолютною варварською дiєю, яка порушує всi закони", - сказав вiн.

 За словами депутата, "Укррiчфлот" у 1992 роцi незаконно приватизував будiвлю полiклiнiки, оскiльки, згiдно з постановою Верховної Ради, вона входить до перелiку об'єктiв, якi не пiдлягають приватизацiї у зв'язку з їх загальнодержавним значенням.

Головлiкар Державної установи "Республiканська клiнiчна лiкарня Мiнiстерства охорони здоров'я України" (Київська лiкарня водникiв) Свiтлана Пранiк зазначила, що прокуратура виявила порушення в приватизацiї будiвлi полiклiнiки "Укррiчфлотом" i подала позов до Господарського суду Києва, який у груднi 2010 року ухвалив рiшення на користь лiкарнi.

Потiм "Укррiчфлот" подав скаргу до Київського апеляцiйного господарського суду, який у березнi 2011 року виграв. Тепер, за словами Пранiк, прокуратура подала касацiйну скаргу до Вищого господарського суду.

"Навiть якщо ми передбачимо найгiрше, що ми програємо Вищий господарський суд, буде звернення Генеральної прокуратури до Верховного господарського суду", - сказала головлiкар.

Як відомо, у липнi 2010 року закiнчився термiн дiї договору оренди мiж лікарнею та "Укррiчфлотом", згiдно з яким полiклiнiка сплачувала 1 гривню на мiсяць за оренду будiвлi.

Тепер, за словами керiвництва полiклiнiки, "Укррiчфлот" встановив вартiсть оренди примiщення до 200 тисяч гривень на мiсяць.

Заступник головлiкаря з полiклiнiчної роботи лікарні Євген Тарасенко зазначив, що пацiєнтами полiклiнiки є до 30 тисяч людей, а колектив становить 140 медпрацiвникiв.

Як відомо, компанія "Укррічфлот" належить російському бізнесменові Костянтинові Григоришину.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ