Мерія таки хоче продати банк "Хрещатик" і "Київспецтранс"


Київська міська державна адміністрація буде наполягати на приватизації комунальних пакетів акцій банку "Хрещатик", підприємств "Київспецтранс" і "Метровагонсервіс".

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив начальник Головного управління комунальної власності Києва Дмитро Парфененко.

"Питання про включення цих об'єктів буде вирішуватися після того, як Програма приватизації на 2011-2012 роки набуде чинності", - сказав він.

"Як ви думаєте - можна виручити 1,38 мільярда гривень, маючи в руках 9 пакетів акцій і 150 приміщень? У списку, що ми пропонуємо, звичайно ж, є дуже привабливі об'єкти, але їх небагато, в основному там "дріб'язок". Без об'єктів, здатних забезпечити серйозні грошові надходження, план на 2011 рік виконати нереально", - підкреслив Парфененко.

Як відомо, Київрада 31 березня затвердила Програму приватизації на 2011-2012 роки, виключивши з неї пакет акцій у розмірі 24,525% ПАО КБ "Хрещатик", а також ЗАТ "Київспецтранс" (25,99%) і ВАТ "Метровагонсервіс" (51%).

За попередніми оцінками, вартість пакета акцій банку "Хрещатик" становить близько 190 мільйонів гривень і надходження від його продажу планувалися в сумі 400 мільйонів. Від продажу пакета "Київспецтрансу" планувалося отримати близько 50 мільйонів гривень і івд "Метровагонсервісу" - 10 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ