"Київенерго" вже хоче бути виробником послуг з опалення та гарячої води


АК "Київенерго" починає пілотний проект з виконання функцій виконавця послуг з централізованого опалення і гарячого водопостачання для кінцевого споживача.

Про це на прес-конференції у середу сказав голова правління компанії Едуард Соколовський, Київ.comments.ua.

Мешканці і юрособи, які потрапляють в зону, в якій буде реалізовуватися пілотний проект, будуть прямо підписувати договори на отримання зазначених видів послуг з "Київенерго".

Проект триватиме до грудня 2011 року і охопить 9 будинків на Деміївському провулку, 3 та вул. Китаївській, 22 у Голосіївському районі.

Після підбиття результатів проекту "Київенерго" приблизно за 3 роки має намір перейти на надання киянам гарячої води та послуг опалення за прямими договорами в межах всієї своєї зони покриття (приблизно 3/4 населення столиці).

За словами Соколовського, для переходу на роботу в якості виконавця послуг, компанії необхідно отримати висновки Нацкомісії регулювання електроенергетики і Антимонопольного комітету щодо можливості здійснення такоїдіяльності, внести зміни до Статуту і безпосередньо укласти договори з мешканцями, а також встановити лічильники обліку теплоенергії та гарячої води в будинках.

За законодавством, такі лічильники повинен встановлювати виконавець послуг у разі, якщо витрати на встановлення включаються до тарифу.

Однак, наголосив Соколовський, сьогоднішні тарифи покривають лише 53% собівартості виробництва послуг, тому питання встановлення лічильників, у всякому разі, в ході пілотного проекту, буде вирішуватися на рівні ЖЕО і, схоже, ляже на самих споживачів.

Як відомо, 50% +1 акція "Київенерго" належать НАК "Енергетична компанія України", 39,8% - компанії "ДТЕК", підконтрольній бізнесмену Рінату Ахметову.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ