Чиновник мерії: Ми повернемо все, що вкрали в киян


Київська мiська державна адмiнiстрацiя продовжуватиме роботу з повернення в судовому порядку незаконно вiдчужених активiв.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив начальник Головного управлiння комунальної власностi КМДА Дмитро Парфененко.

"Ми обов'язково повернемо все, що було вкрадено в киян", - сказав він.

Чиновник додав, що загалом у рамках столичної програми приватизацiї за перiод 2007-2010 років  було приватизовано 376 об'єктiв нерухомого майна на суму 719 мільйонів гривень загальною площею 133,2 тисяч кв. м i 14 пакетiв акцiй на суму 191,9 мільйона гривень.

"Ми не можемо стверджувати, що всi об'єкти було вiдчужено з порушенням законодавства, тому що вiдповiдь на запитання про законнiсть дає лише суд. Але аналiз процесiв вiдчуження майна дає нам змогу зробити попереднiй висновок, що велику кiлькiсть об'єктiв було вiдчужено з серйозними порушеннями процедури", - сказав вiн.

За словами Парфененка, через суд ще можна повернути пакети акцiй ЗАТ "Київмлин" i ВАТ "Київхлiб".

Чиновник нагосив, що з комунальної власності вивели "десятки тисяч квадратних метрiв комерцiйної нерухомостi, десятки гектарiв землі".

Серед них, зокрема, приміщення площею 563,4 кв. м на вул. Володимирськiй, 46-в ТОВ "Арма-центр", договiр купiвлi-продажу за яким було визнано в судовому порядку нечинним, чим місту повернено майно на суму 4 мільйони гривень.

Крім того, адмiнiстративну будiвлю на вул. Грiнченка, 3-а площею понад 10 тис. кв. м - було продано за 28 мільйонів гривень ТОВ "Реакс Резиденце", а згодом перепродано iншому покупцевi - ТОВ "Мiлагро" (1 кв.м у центрі столиці коштував $350).

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ