Захисники Андрiївського узвозу бояться його забудови


Андрiївський узвiз у Києвi намагаються забудувати пiд виглядом реконструкцiї.

У цьому переконаний директор Iнституту мiста Олександр Сергієчко, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Те, що намагаються зробити пiд виглядом реконструкцiї, - це звичайна забудова", - заявив він.

У свою чергу, координатор громадської органiзацiї "Наша земля" Iгор Гурчик наголосив, що будь-яке будiвництво на Андрiївському узвозi знищує культурний шар, який досi достатньо не дослiджено.

Крiм того, Гурчик зазначив, що Андрiївський узвiз є зсувонебезпечною зоною, тому будiвництво на його територiї несе загрозу будiвлям, якi там уже є.

Як відомо, Андрiївський узвiз пролягає вiд Володимирської та Десятинної вулиць до Контрактової площi. Верхня частина Андрiївського узвозу утворилася на шляху, який уже з часiв Київської Русi зв'язував Старий Київ (Гору) з Подолом, звиваючись помiж Андрiївською та Замковою горами.

Основна забудова вiдбувалася у 90-х роках ХIХ ст. i на початку ХХ ст. Нинi, вiдбудований у старовинному виглядi, Андрiївський узвiз - це мiсце виставки-продажу живопису i виробiв народної творчостi пiд вiдкритим небом. Андрiївський узвiз називають київським Монмартром.

Вулиця славиться також тим, що в будинку №13 жив письменник Михайло Булгаков. У цьому будинку розташовано музей Булгакова.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ