Гроші, передбачені на ремонт Андріївської церкви, віддали Лаврі


Кабінет міністрів перерозподілив 14 мільйонів гривень на проведення ремонтно-реставраційних робіт на об'єктах Києво-Печерської лаври.

Про це йдеться в постанові №334 от 28 березня, пише Обком з посиланням на УНІАН.

Згідно з документом, даною постановою відміняється дія розпорядження № 154-р від 14 лютого, яким Міністерству регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства передбачалося виділити 57 мільйонів 450 тисяч гривень, у тому числі 17 мільйонів 450 тисяч для здійснення заходів щодо святкування 1000-річчя заснування Софійського собору й проведення протиаварійних і ремонтно-реставраційних робіт в Андріївській церкві.

Разом з тим, уряд вирішив виділити Міністерству регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства 542 мільйони гривень, з яких 14 мільйонів гривень - для проведення ремонтно-реставраційних робіт на об'єктах Києво-Печерської лаври.

Як відомо, в Андріївській церкві, що перебуває в аварійному стані, проводить богослужіння Українська автокефальна православна церква, у той час як у Лаврі - Московський патріархат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ