Школярів учать спілкуватися з уболівальниками Євро-2012


На виконання наказу Міністерства освіти і науки в усіх загальноосвітніх навчальних закладах Києва, Харкова, Львова та Донецька впроваджено факультативний курс "Ми господарі Євро-2012".

Як повідомляє прес-служба КМДА, курс розрахований на учнів 10 - 11 класів і складається з 7 навчальних годин.

Орієнтовну навчальну програму курсу було розроблено Міністерством освіти.

Програмою передбачається ознайомлення учнів старшої школи з історією розвитку футболу свого краю, історією проведення європейських чемпіонатів, участю в них українських футболістів.

"Особлива увага спрямовується на набуття учнями уміння та навичок презентації свого краю перед уболівальниками європейських країн. Також програмою передбачена систематизація знань учнів про транспортне сполучення в містах, про мистецькі, розважальні, історико-культурні заклади свого регіону. Учні мають володіти інформацією про визначні місця та відомих постатей регіону.

Оскільки у 2012 році до України прибудуть уболівальники з багатьох європейських країн, то важливо, щоб учні могли давати пояснення з зазначених вище питань іноземною мовою", йдеться в повідомленні.

У Києві курс за вибором "Ми господарі Євро-2012" впроваджено у більшості шкіл.

До проведення занять загальноосвітні навчальні заклади залучають відомих футболістів, тренерів та викладачів, призерів олімпіад, спортивних журналістів та інших фахівців.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ