Колектив Оперети просить Азарова віддати зарплату


Колектив Київського національного академічного театру оперети звернувся до прем'єра Миколи Азарова з прохання взяти під особистий контроль вирішення питання обіцяного підвищення зарплати працівникам до рівня інших національних театрів України.

Про це повідомили в Інформаційно-аналітичній службі "За Київ" з посиланням на лист колективу.

"Відповідно до законодавства заклади культури, що мають статус "національний" отримують 50% надбавку до заробітної плати. Працівники Театру оперети після підвищення статусу закладу у 2009 році досі недоотримують заслужені кошти. Неодноразово ми зверталися до керівництва міста з проханням зустрітися з колективом театру задля розв'язання цієї проблеми, проте наші звернення були проігноровані", йдеться у зверненні.

Колектив наголошує, що таким чином Київська адміністрація саботує виконання в повному обсязі указу президента України та постанови Кабміну, якою театр внесено до переліку національних закладів культури.

"Це викликає обурення колективу та провокує неконтрольовані протестні дії працівників театру. Саме тому, звертаємося до вас з проханням посприяти виходу зі складної ситуації, яка складається на сьогодні в Національній опереті України", йдеться у зверненні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ