Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4da2ce0ed72de/
Українська правда
Київ

Кухаренка судитимуть, бо став на заваді Хорошковському?

11.04.2011  12:46

Начальник Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслан Кухаренко, обвинувачений у зловживанні службовим становищем, пов'язує кримінальну справу з тим, що заступився за садибу Казанського.

Про це він сказав в інтерв'ю "Комсомольській правді".

Як відомо, садибу знесли в ніч на 30 грудня 2010 року. Замість пам'ятки архітектури Поділ тепер буде починатися з безликої бетонної 9-поверхівки. За даними "Української правди", за зносом будинку Казанського може стояти глава СБУ Хорошковський.

"Усе, що зараз навколо мене відбувається, не вписується ні в які рамки правової системи. Не можна обвинуватити людину в злочині, якого не було. У 2007 році наше управління  перевіряло КРУ й не знайшло ніяких злочинів. Чому ж після того, як я не дав згоди на якийсь проект, мене саджають у в'язницю?!", - сказав він.

Він додав, що його затримання і цькування почалося через проект забудови місця, звідки "починався Поділ".

"На мене й раніше намагалися тиснути. Але тоді діяли по-іншому: управління ліквідували й реорганізували, і потрібні документи підписували голови реорганізаційних комісій. За 18 років - шість разів! Зараз методика змінилася. Щоразу слідчий мене запитував: "Ну що, будемо зізнаватися?" Запитую: у чому? Я охороняв культурну спадщину міста, ніяких незаконних дій не чинив. А попав у камеру", - сказав Кухаренко.

Він також додав, що наразі залишається начальником Головного управління охорони культурної спадщини Києва, але від виконання обов'язків відсторонений і зарплату не одержує.

"Моя дружина - бізнес-леді й заробляє непогано. Якось перебиваємося. Я допомагаю їй слідкувати за дітьми й займаюся вихованням дітей, у тому числі й маленької Варвари", - сказав Кухаренко.

За його словами, планів на майбутнє поки не будує - чекає суду.

Як відомо, Кухаренко обвинувачують в укладанні договору з фірмою на надання юридичних послуг, що завдало збитків міському бюджету на суму 640 тисяч гривень. Крім цього, екс-чиновника обвинувачують у перевищенні ліміту на використання транспортних послуг.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.