Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4da2bd1ebd615/
Українська правда
Київ

Проїзд в маршрутках подорожчає вже за тиждень?

11.04.2011  11:34


Фото Сегодня
Поки столичні влади обіцяють забрати з вулиць міста маршрутки й замінити їх сучасним комунальним транспортом, приватні перевізники мають намір знову підняти ціни на проїзд.

Про це пише "Комсомольська правда".

За словами водія маршруту №432 (Контрактова площа - вул. Новоукраїнська) Вадима, 6 квітня, у них відбулися збори, де йшлося про підвищення ціни.

"Говорили про те, щоб зробити ціну проїзду десь 4,5 гривні. Щоправда, зі строками поки не визначилися. Але те що ціну будемо піднімати, це точно. При такій ціні палива й податках ми просто по-іншому вчинити не можемо. Нам же теж треба якось жити", - сказав водій.

Водночас в Асоціації автомобільних перевізників вважають, що 4,5 гривні - це мінімальна ціна. За їх розрахунками, щоб не працювати в збиток, вартість треба було б підняти до 10 гривень.

"У своїх розрахунках ми керувалися методикою, якою користуються при визначенні вартості проїзду в інших країнах. Отож, у нас вийшло, що в великих українських містах пасажири повинні платити близько 10 гривень", - сказав президент Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Віталій Рева.

Водночас він додав, що перевізники розуміють, що за такої ціни люди не їздитимуть в маршрутках.

"Тому зупинилися на 4,5 гривні. Правда, це та межа, при якій приватники просто покриють свої видатки й ніякої мови про поліпшення якості послуг, як і про закупівлю нових машин, іти не може", - сказав Рева.

Київські перевізники вже звернулися з листом до прем'єра Миколи Азарова із проханням надати їм пільги або ж дозволити підняти вартість проїзду. Рева каже, якщо влада не відреагує до середини квітня, маршрутки просто не виїдуть на вулиці столиці. А якщо й це не допоможе, тоді самостійно підвищать ціни.

Тим часом в мерії не бачать причин для піяння вартості проїзду.

"У столиці діють досить тверді критерії підвищення тарифів на проїзд у транспорті, і кожний перевізник повинен обґрунтувати, чому й на яку суму він повинен підняти ціни на свої послуги", - сказав начальник Головного управління транспорту КМДА Євген Водовозов.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.