Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4da2a95aa729a/
Українська правда
Київ

Після Комарницького затримають Довгого?

11.04.2011  10:10


Фото з сайту КМДА
Найближчим часом проти секретаря Київради Олеся Довгого можуть порушити кримінальну справу.

Про це пише Сегодня.

На довгого у правоохоронців є зачіпка - бійка в залі міськради 7 грудня 2006 року. Коли депутати від опозиції Віктор Наумко й Олександр Бригинець спробували заблокувати трибуну під час виступу мера, у залі з'явилися невідомі спортивної зовнішності з депутатськими значками і влаштували бійку.

У результаті Наумко й Бригинець постраждали. Нападники не були ні депутатами, ні працівниками мерії. При цьому охорона їх спокійно пропустила в зал. Видання відзначає, що зробити це вона могла тільки за вказівкою Довгого або мера Леоніда Черновецького.

У листопаді минулого року столичний УБОЗ затримав двох "забіяк", раніше несудимих майстрів спорту.

Тим часом голові Блоку Черновецького у Київраді Денису Комарницькому світить до 10 років в'язниці за розбій. Саме таке обвинувачення, за інформацією, висунули депутату.

Комарницького нібито затримали за напад на адвоката Івана Гранцева просто в будинку БТІ у 2005 році. Разом із зятем мера В'ячеславом Супруненком він нібито вдарив Гранцева й відібрав у нього портфель із документами. Причиною конфлікту стала боротьба за будинок на вулиці Артема (колишня книжкова фабрика).

Справу за цим фактом порушили тільки на початку 2008 року. Сам Комарницький тоді все заперечував.

За інформацією видання, наразі депутат перебуває в ізоляторі на Косогорному провулку.

Тамтешні камери розраховані на 4 осіб, на поверсі є душові, а вбиральня, на відміну від Лук'янівського СІЗО прихована від сторонніх очей. На обід дають перловий суп, картоплю й оселедець.

Запобіжний захід Комарницькому можуть обрати вже в понеділок, але його навряд чи відпустять на підписку.  

Свідчення депутата може бути дуже корисним для нової влади, адже Комарницький є близьким другом зятя мера В'ячеслава Супруненка, компанія якого і отримала пакети акцій багатьох міських підприємств.

Тим часом рідні 33-річного Комарницького його провину заперечують.

"Ніхто нікого не бив у БТІ, це була підстава. У нас є свідки, які все бачили. Ви ж розумієте, що Дениса будуть ламати психологічно, щоб він дав показання проти Черновецького", - розповів дядько Комарницького Ігор Кириєнко.

Водночас у кулуарах Київради затримання Комарницького пов'язують із формуванням провладної більшості.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.