ГОЛОВУ ФРАКЦІЇ БЛОКУ ЧЕРНОВЕЦЬКОГО ЗАТРИМАЛИ, - ГЕНПРОКУРАТУРА



Денис Комарницький і Олесь Довгий. Фото з сайту oles.com.ua

Спiвробiтники київського Управлiння iз боротьби з органiзованою злочиннiстю за дорученням Генеральної прокуратури затримали голову фракцiї Блоку Леонiда Черновецького в Київрадi Дениса Комарницького.

"Ми пiдтверджуємо факт затримання Комарницького", - повiдомляє "Iнтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Водночас співрозмовник агенства з Київради висловив припущення, що однiєю з причин затримання може бути незаконне вiдчуження комунального пакета акцiй ХК "Київмiськбуд" та низки iнших комунальних пiдприємств.

Водночас, за інформацією ЛігаБізнесінформ, Комарницького затримали за розбійний напад. "Були якісь розборки у бізнес-кругах", - сказав співрозмовник агенства, відзначивши, що за цим фактом порушено кримінальну справу.

Як відомо, 31 березня на сесії Київради Попов розкритикував роботу міськради, заявив про значні збитки, завдані громаді внаслідок прийнятих нею неправомірних рішень про відчуження земель і нерухомості.

Так, за даними голови КМДА, у період з 2007 року по липень 2010 року територіальна громада міста втратила 3,5 тисячі га землі, оціночна вартість яких становить 60-70 мільярда гривень.

Тоді ж голова КМДА заявив, що деякі керівники Київради та КМДА не мають права обіймати посади, і повинні бути притягнені до кримінальної відповідальності.

Водночас співголова фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київській міській раді Денис Комарницький заявляв, що вважає недоцільним повертати відчужене майно в комунальну власність Києва.

Тоді Попов відповів: "Коли я говорив про можливості повернення активів, я насамперед мав на увазі Вас, і я Вас прошу дуже серйозно подумати над цією темою, прийти і запропонувати варіанти рішення цієї проблеми. Тому що, звичайно, робота через правоохоронні органи - це дуже кропіткий процес, і мені дуже не хотілося б, щоб він затягся. І я маю на увазі не тільки Вас, я маю на увазі і тих людях, яких Ви представляєте", - сказав Попов. 

На це Комарницький сказав, що заяви нового голови КМДА в основному зосереджені на тому, що "ефективно працювати йому постійно щось заважає".

"При цьому про власні недопрацювання він вперто мовчить. Перш за все, мова йде про 8 мільярдів вилучення зі столичної скарбниці до держбюджету. Саме голова КМДА, під час обговорення цього питання з Кабінетом міністрів, повинен був знайти вагомі аргументи для того, щоб гроші киян залишалися в місті. А це значить, або в Попова не вистачає професійних якостей, щоб довести це, або ж в Уряді більше довіряють цифрам та фактам, і вважають, що в Києві не так все погано, як про це говорить голова КМДА", - сказав Комарницький.

Також, за словами Попова, найбільшим покупцем комунальних активів під час управління Леоніда Черновецького стала компанія "Новий регіон", яку пов'язують із зятем мера В'ячеславом Супруненком.

Водночас сам Черновецький не вірить в те, що його посадять і називає політичними заяви голови КМДА Олександра Попова про те, що всі причетні до незаконного відчуження майна столиці, будуть притягнуті до відповідальності.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ